2024-07-02 10:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), İngiltere merkezli eğitimde sürdürülebilirlik liderliği ittifakı EAUC tarafından verilen Green Gown ödüllerinde yarıştığı “2030 İklim Eylemi” kategorisinde finale kaldı. AGÜ ayrıca tüm kategoriler dahil edildiğinde finale Türkiye’den kalan tek üniversite olmayı da başardı.

AGÜ, "Daha Yeşil Bir Yarın İçin: AGÜ'nün Karbon-Nötr Bir Üniversite Olma Yolculuğu" projesiyle başvurduğu yarışmada “2030 İklim Eylemi” kategorisinde finale kalan 11 üniversite içinde yer aldı. Aynı kategoride AGÜ’nün yanısıra ABD, İngiltere, Avustralya, Hindistan, Singapur, Tayland, Malezya, Pakistan ve Özbekistan’dan üniversiteler finalde ödülü kazanmak için mücadele edecek.

Toplam 8 ayrı kategoride verilen Green Gown Ödülleri’nde 61 kurumu temsil eden 95 finalist yarışacak.